trečiadienis, vasario 25, 2015

Priemonės kovai su spuogeliais. I dalis

Labas, mielos skaitytojos :)

Šiandien pasidalinsiu savo patirtimi labai opia tema susijusia su spuogais. Tos, kurios nesate susidūrusios, tikriausiai nieko naudingo šiame įraše nerasite, toms kurioms aktualu, tikiuosi sužinosite kažką naudingo :)
Su šia problema kovojau nemažai metų ir pavargau. Nuolatiniai ieškojimai naujų, efektyvių priemonių, ėjimai į veido valymus, literatūros skaitymas ir maisto dietos - niekas nepadėjo. Nekoks jausmas pasižiūrėjus į veidrodį suprasti, kad visai ne tokią save norėtum matyti. Spuogai sukelia didžiulį nepasitikėjimą savimi, manau reta mergina, kuri visiškai dėl to nekompleksuoja.
*
Šiuo metu mano veido oda visiškai susitvarkiusi tik likę randeliai ir dėmelės vis dar primentys ką patyriau. Bet su jais po truputį tvarkausi naudodama Bio- oil. Štai čia (Bio- oil odai) galite pasiskaityti mano atsiliepimus apie jį.
*
Odos gijimui įtakos turėjo tiek teisinga priežiūra, tiek ir priemonės.
Pradėsiu nuo priemonių
nuotrauka iš www.manovaistinė.lt
Trumpai apie Acnofan:
Tai yra kūno priežiūros preparatas mišriai, riebiai ir spuoguotai ar linkusiai riebaluotis bei spuoguoti odai. Kremas turi džiovinamųjų ir sutraukiamųjų savybių, mažina polinkį susidaryti pūliniams spuogams ir mazgeliams. Reguliariai vartojant preparatą oda mažiau rausta, pasidaro lygi, matinė, skaisti, gražesnės spalvos, ima džiūti spuogai, nykti mazgeliai, neatsiranda naujų pūlinių bėrimų.

Jo sudėtyje yra arbatmedžio aliejaus, tai lemia ir kremo kvapą. Acnofan galima įsigyti vaistinėje už ypač žemą kainą vos 4,43 Eur. Jis nėra receptinis. Tūbelėje yra nemažai priemonės, tad užteks pakankamai ilgam laikui, o svarbiausia jis yra veiksmingas. 

Štai čia galite pamatyti konsistenciją

Nekreipkit dėmesio, kad laikau kitame konteineryje, nes pirmą kartą kažkokiu būdu aš sugebėjau nulaužti kotelį, tad teko perkelt į saugesnę talpą :)
Taigi konsistencija jo gana tiršta ir pasitepus greit išdžiūsta palikdama baltą vietą. Vadinasi, užsitepus priemonės iš namų niekur neisite. Aš ją tepuosi vakare prieš miegą arba ir ryte, jei žinau, kad tą dieną niekur neisiu.
Acnofan nėra ta priemonė, kurią reikia tepti ant viso veido, tik ant tų vietų, kur yra spuogelis. Acnofan pasak Kosmetikosdnr gali kimšti poras, bet aš pilnai su tuo sutinku, nes pati bandžiau tepti ant didesnių plotų ir nieko gero nevyko. Taigi užtepus jo ant spuogelio jis per keletą kartų jį uždžiovina arba ištraukia jį daug greičiau į paviršių. Man ši priemonė tokia kaip momentinė pagalbininkė, nes ir dabar kartais iškyla vienas kitas begėdis.

Sekanti priemonė

Manau, tai gerai visoms žinomas arbatmedžio aliejus.


Trumpai apie jį:
Tai - viena iš stipriausių natūralių priemonių, pasižyminti antiseptinėmis, priešgrybelinėmis ir baktericidinėmis savybėmis.

Aš lašelį šio aliejaus užlašinu ant ausų krapštuko ir patepu tą vietą, kur dygsta spuogas. Kartais padeda, kartais ne. Man gal jis šiek tiek per stiprus kaip vienas ir kvapas labai intensyvus. Tačiau aš mėgstu jo įsilašinti į kaukę ar kai garinuosi veidą, arba jei sugalvoju pasigamint kokį natūralų veido toniką. Kaip užplaukia :)

Jo galite įsigyti vaistinėse ar įvairiose kitokio pobūdžio parduotuvėse, netgi didesnėje Maximoje. Kaina apie 3-4 Eur, priklausomai nuo gamintojo.

Paskutinioji priemonė nuo spuogų

Basiron gelis spuoguotai odai. Tikslaus aprašymo neturiu, nes man jį atsiunčia iš Suomijos. Kiek šiandien ieškojau internete, tai nebent internetu galima jo nusipirkti iš Skandinavijos ir lyg tais kitų šalių. Esmė tame, kad Basiron sudėtyje yra 5 procentai Benzoilo peroksido.

Kas tai yra Benzoilo peroksidas?
Benzoilo perokside yra benzoinės rūgšties, kuri veikia reaguodama su deguonimi. Deguonis padeda naikinti spuogus sukeliančias bakterijas. Benzoinė rūgštis skatina odos sausėjimą ir lupimąsi, pašalina negyvas odos ląsteles ir sebumą, kurie sukelia odos uždegimines reakcijas. Šis produktas labai efektyvus, giliai valo poras.

Vaistinėje galima būtų pasidomėt kokių priemonių turi su benzoilo peroksidu. Tarp kitko, jis yra stipresnio poveikio nei salicilio rūgštis su kuria dažnai susiduriam priemonėse nuo spuogų.
Kartą vaistinėje įsigijau  Akne Bp5 emulsijos, kurioje būtent ir yra 5 procentai benzoilo peroksido, tačiau jis buvo visiška priešingybė manajam geliui ir aš jį išmečiau. 

Štai galite pamatyti Basiron konsistenciją

Jis yra beveik bekvapis, švelnus ir greitai įsigeriantis. Ant odos nepalieka nieko išskyrus sausumo jausmą. Nepasakyčiau, kad labai sausina odą ir ji lupasi, pleiskanoja ir visaip kitaip. Ne, man ji veikė labai maloniai ir ant viršaus tiesiog užsitepdavau drėkinamojo kremo. Taip pat ji padėdavo nuo odos blizgėjimo. 
Man ši priemonė nereali, pati geriausia kada nors naudota. Rezultatas akivaizdus ir per trumpą laiką nuo naudojimo pradžios. Aš ją tepdavau ryte ir vakare. Mažo žirniuko užtekdavo visam veidui padengti. Nejaučiau jokio diskomforto dėl jo buvimo ant odos. Visą magiją atliko man nė nejaučiant :)


Antroje dalyje  dalinuosi veido odos priežiūros patarimais (prausimas, drėkinimas, šveitimas, maistas, etc.)

Eglė 

Kviečiu sekti mane Facebook'e.

2 komentarai :

  1. Oj, nepastebėjau jog parašyta, kad siunčia iš Suomijos, my bad :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkoju už išsamią apžvalgą, kaip panaikinti spuogus.Reikės kažką iš Jūsų rekomenduojamų priemonių išbandyti, nes spuogai jau į neviltį varo...

    AtsakytiPanaikinti

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik